Helsingforsgade 6A

Helsingforsgade 6A er opført i 1959 og erhvervet i 2011.  Den oprindelige bygning blev revet ned i 2018. Ejendommen har tidligere været anvendt som reservedelslager, som maskinfabrik og senest som bowlinghal.

FEAS opfører aktuelt nyt domicil for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX). FEAS bliver ejere af bygningen, mens DMJX lejer sig ind. Byggeriet bliver cirka 8.600 kvadratmeter og har en økonomisk ramme på 130 mio. kr.

JFP A/S har med sit hold bestående af Arkitema Architects og ÅF Buildings Denmark tegnet den nye bygning. En stor, hvid sky, svævende på en robust bund og et trans­parent mellemrum, bliver lærings- og vidensbase for fremtidens journalister, fotojournalister og kommunikatører. Højskolen bliver en del af Aarhus Universitets campus Katrinebjerg, hvor blandt andet medievidenskab og datalogi på Aarhus Universitet allerede er placeret. Et helt nyt campusstrøg, som DMJX kommer til at ligge ud til, vil samle det nye campusområde. Højskolen får et imposant og gennemtænkt domicil, som både i arkitektur, indretning og tanke byder på de bedste rammer for læring og viden for højskolens studerende, kursister og samarbejdspartnere.

Ejendommen er beliggende i IT-byen på Katrinebjerg, midt i mellem Ringgaden og Ringvejen med nem adgang til centrum og motorvejen. Bydelen Katrinebjerg har fokus på informationsteknologi og innovation og kaldes ofte IT-byen. IT-byen rummer Aarhus Universitets IT-uddannelser og IT-forskning, forskerparken INCUBA, en lang række virksomheder, samt netværksorganisationer og virksomheder med fokus på den nyeste IT-viden og samarbejde mellem forskning og erhvervsliv.