Helsingforsgade 6A

Helsingforsgade 6A blev opført i 1959 og erhvervet af FEAS i 2011. Den oprindelige bygning blev revet ned i 2018. Ejendommen har tidligere været anvendt som reservedelslager, som maskinfabrik og senest som bowlinghal.

FEAS opførte i 2020 et nyt domicil for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) på den tidligere industrigrund. FEAS ejer bygningen, mens DMJX lejer sig ind. Byggeriet, som måler 7.451 kvadratmeter og har et kælderområde, der måler 5.032 kvadratmeter, havde en økonomisk ramme på 130 mio. kr.

En stor, hvid sky, svævende på en robust bund og et trans­parent mellemrum, danner nu lærings- og vidensbase for fremtidens journalister, fotojournalister og kommunikatører. Højskolen er blevet en del af Aarhus Universitets campus Katrinebjerg, hvor blandt andet medievidenskab og datalogi på Aarhus Universitet også er placeret. Et helt nyt campusstrøg, som DMJX kommer til at ligge ud til, vil samle det nye campusområde. Højskolen har fået tildelt et imposant og gennemtænkt domicil, som både i arkitektur, indretning og tanke byder på de bedste rammer for læring og viden for højskolens studerende, kursister og samarbejdspartnere.

Ejendommen er beliggende i IT-byen på Katrinebjerg, midt imellem Ringgaden og Ringvejen med nem adgang til centrum og motorvejen. Bydelen Katrinebjerg har fokus på informationsteknologi og innovation og kaldes ofte IT-byen. IT-byen rummer Aarhus Universitets IT-uddannelser og IT-forskning, forskerparken INCUBA, Alexandra Instituttet, samt netværksorganisationer og virksomheder med fokus på den nyeste IT-viden og samarbejde mellem forskning og erhvervsliv.