Gustav Wieds Vej 10

Gustav Wieds Vej blev opført i 1988 som midlertidige bygninger for Danmarks første forskerpark. Første etape af de blivende bygninger var i løbet af 1988 fuldt udlejet, og Forskerpark Aarhus A/S gik med Forskningsfondens Ejendomsselskab A/S som bygherre i gang med de første af det, der skulle vise sig at blive en række udvidelser. I 1988 kunne Hendes Majestæt Dronning Margrethe II nedlægge grundstenen for de nye bygninger på 4.500 m2, tegnet af Arkitektfirmaet C.F. Møller.

Bygningen har de seneste mange år huset Institut for Molekylærbiologi og Genetik ved Aarhus Universitet, som dog nu har adresse i Universitetsbyen.

Forskerparken ligger tæt på Universitetsparken og i hjørnet af Katrinebjerg. Bydelen Katrinebjerg har fokus på informationsteknologi og innovation og kaldes ofte IT-byen. IT-byen rummer Aarhus Universitets IT-uddannelser og IT-forskning, forskerparken INCUBA, en lang række virksomheder, samt netværksorganisationer og virksomheder med fokus på den nyeste IT-viden og samarbejde mellem forskning og erhvervsliv.