FEAS indvier Studieboligerne i Universitetsbyen

Nu får de studerende ved Aarhus Universitet endnu en unik mulighed for at bo på campus. Studieboligerne består af 132 boliger placeret i hjertet af Universitetsbyen, der er Aarhus Universitets nye campusområde. 

Bygningen rummer 132 studieboliger i forskellige størrelser til studerende ved Aarhus Universitet, som med indvielsen af byggeriet får endnu en unik mulighed for at bo på campus. Studieboligerne er placeret i Universitetsbyen, der er Aarhus Universitets nye campusområde, som bliver direkte forbundet til Universitetsparken gennem tre passager under Nørrebrogade.

”Med Studieboligerne vil vi give de studerende ved Aarhus Universitet mulighed for at opleve fællesskabsfølelsen ved at være del af et bofællesskab, men med mulighed for privatliv,” udtaler den administrerende direktør i FEAS, Jørgen Lang, med henvisning til Studieboligernes opbygning og indretning. Bygningens 132 boliger består af 1- og 2-værelses boliger, som alle udstyret med eget bad og toilet, og der opfordres til at madlavning finder sted i fælleskøkkenerne, der har til formål at styrke fællesskabet. Foruden fælleskøkkenerne får beboerne adgang til særskilte fælleslokaler og studierum samt vaskeri og cykelparkering. Huslejen begynder ved 4.500 kroner om måneden inkl. el- og vandforbrug, og der er mulighed for at søge om boligstøtte. Som beboer i Studieboligerne får man mulighed for at være en del af det 24/7-liv, der udfolder sig på campus, uden at give afkald på plads og komfort og til en husleje, som tilgodeser de studerende.

Ved interesse opfordrer vi til, at man besøger hjemmesiden universitetsboligerne.dk, hvor man kan skrive sig op til en bolig allerede i dag.

Fakta:

I maj 2019 overtog FEAS det tidligere Aarhus Kommunehospital, hvis første bygning daterer helt tilbage til 1893. Siden da er der blevet opført adskillige tilbygninger, og i 1997 – over hundrede år efter den første bygning blev indviet – blev patienthotellet taget i brug.

I løbet af de 22 år, hvor patienthotellet blev benyttet, var der mange som havde deres daglige gang inden for dets røde mure. Siden FEAS overtog patienthotellet i 2019 er der blevet arbejdet hårdt på at renovere bygningen, som skulle være indflytningsklar allerede i 2022. Tre år med intensivt arbejde kulminerer nu i, at bygningen fra den 1. juli igen kommer til at summe af liv – ikke som patienthotel, men som studieboliger.

Kontaktoplysninger:

I tilfælde af ønske om interview kan Jørgen Lang kontaktes på:

Telefon: 8942 7017

E-mail: jl@feas.dk