Nyt besøgscenter – et kighul til fremtidens Universitetsby

Et nyt besøgscenter giver et indblik i, hvordan Universitetsbyen med dens bygninger og arealer, kan komme til at se ud samt hvordan byggearbejdet skrider fremad. Via illustrationer, billeder, 3D-model og Argumented Reality fungerer besøgscenteret som et lille kighul til fremtiden, og alle der har lyst, er velkomne til at slå et smut forbi. 

"Vil du gerne vide mere om fremtidens Universitetsby, så kig indenfor i vores nye besøgscenter". 

Sådan lyder opfordringen fra Jørgen Lang, der er direktør i Forskningsfondens Ejendomsselskab A/S (FEAS), som udvikler arealerne og bygningerne i Universitetsbyen i samarbejde med Aarhus Universitet. Han uddyber:

”Målet med besøgscenteret er at skabe et rum, hvor medarbejdere, studerende, naboer og andre interesserede, har mulighed for at komme og følge med i processen og få en fornemmelse af, hvordan Universitetsbyen kan komme til at se ud, når den står færdig. Og til det har vi taget flere forskellige virkemidler i brug”.

Det kan du opleve   
Midt i besøgscenteret står en stor 3D-model af Universitetsbyen i polystyren, og i hjørnet kører et slideshow med billeder fra byggepladsen. På væggene hænger 8 store billeder med flotte visualiseringer af Universitetsbyen, som den kan komme til at se ud i 2025.

Derudover har besøgscenteret også sin egen værtinde – eller kustode om man vil – der står klar til at svare på spørgsmål om Universitetsbyen og om det igangværende arbejde med at omdanne området. 

Et visit i besøgscenteret byder også på en virtuel rundtur i Universitetsbyen anno 2025. Via Argumentet Reality, er det nemlig muligt at stå på det centrale torv i Universitetsbyen og få en fornemmelse af fremtidens campus.

I takt med at arbejdet på byggepladsen skrider fremad, vil besøgscentret også løbende udvikle sig med nye billeder og informationer.  

Hvor finder jeg besøgscenteret?
Vil du gerne opleve besøgscenteret, så skal du gå ca. halvvejs ned ad Peter Sabroes Gade. Her finder du et skilt, som leder dig ind til besøgscenteret. Centeret har ikke en decideret adresse, men er placeret, hvor det gamle kapel havde til huse.

Hvornår kan jeg kigge forbi?
Du kan slå et smut forbi besøgscenteret på følgende tidspunkter:

- Tirsdage kl. 10.00-12.00
- Torsdage kl. 14.00-16.30

Besøgscentret holder ferielukket frem til medio august.

Yderligere oplysninger

Har du spørgsmål, er du velkommen til at sende en mail til besogscenter@universitetsbyen.dk.