Offentliggørelse af vinderprojekt for Aarhus BSS i Universitetsbyen

Universitetsbyen får et nyt markant vartegn, som vil blive endnu et smukt samlingspunkt for Aarhus Universitet. I dag mandag den 12. april offentliggjorde Forskningsfondens Ejendomsselskab A/S (FEAS) og Aarhus Universitet, nemlig vinderen af projektkonkurrencen for Aarhus BSS i Universitetsbyen. Projektet rummer helt centrale byggerier i Universitetsbyen, svarende til næsten en tredjedel af områdets areal. Særligt iøjnefaldende er det nye 800 personers auditorium, der placeres som en rund bygning på den store centrale plads, og bliver et opsigtsvækkende centrum i området.

A. Enggaard vinder med et projekt der både er nyskabende og har fokus på de eksisterende bygningers værdier

I dag blev vinderen af totalentreprisekonkurrencen for Aarhus BSS i Universitetsbyen offentliggjort. Det blev A. Enggaard A/S, som leverede et visionært, velkomponeret og iøjnefaldende projekt for, hvordan Universitetsbyens centrale del skal ombygges. Teamet består ud over A. Enggaard A/S af AART Architects, LYTT Landscape samt NIRAS som ingeniør.

Projektet omfatter ca. 37.000 kvm studie- og forskningsfaciliteter, herunder et stort auditorium til 800 personer, der kommer til at kunne underinddeles til flere auditorier. Auditoriet bliver dermed Aarhus Universitetets største auditorium og et centrum i Universitetsbyen. Projektet indeholder desuden to overdækkede gårdrum, der sammenbinder de oprindelige bygninger, og som kommer til at være naturlige samlingsområder for de to institutter under Aarhus BSS, som projektet kommer til at huse.

Forskningsfondens Ejendomsselskab bygger

Det er Forskningsfondens Ejendomsselskab A/S, der er bygherre på projektet med Aarhus Universitet som lejer. Den kommende etape kommer til at huse Institut for Økonomi (ECON) og Institut for Virksomhedsledelse (MGMT) under Aarhus Universitetets fakultet, BSS – School of Business and Social Sciences. Aarhus BSS flytter således deres aktiviteter fra Fuglesangs Allé til den nye placering i Universitetsbyen i 2025, hvor byggeriet skal stå færdigt.

Dekan Thomas Pallesen fra Aarhus BSS glæder sig over det vindende forslag: ”Med dette forslag får vi et rigtig spændende, indbydende og nyskabende universitetsmiljø, der til fulde opfylder de ønsker og behov, vi på Aarhus BSS har haft til faciliteterne. Jeg ser meget frem til, at byggeriet står færdigt i 2025, og vores berørte institutter kan flytte ind i deres nye lokaler.” Byggeriet har målsætninger om bæredygtighed.

Administrerende direktør for FEAS, Jørgen Lang, understreger, at bæredygtighed er et væsentligt hensyn i dag: ”Som direktør for FEAS glæder jeg mig over, at byggeriet af Universitetsbyen med dette projekt nu kan gå ind i sin næste fase. Projektet her er ambitiøst og visionært, og understøtter helhedsplanens visioner for udviklingen af området som bæredygtigt byområde, der kommer til at emme af liv 24/7. Som bygherre arbejder vi målrettet på gode og bæredygtige løsninger, og er stolte over, at projektet også sigter efter DGNB Guld certifikat – på niveau med den præcertificering, som vi netop har opnået for Universitetsbyen som byområde.”

Fakta om byggeriet i Universitetsbyen

Universitetsbyen ombygges over 10 år Universitetsbyen har en central placering i Aarhus i nær tilknytning til Universitetsparken. Området har siden FEAS’ overtagelse af det tidligere kommunehospitalsområde i 2019 været under ombygning til et campusområde med forsknings- og undervisningsfaciliteter for Aarhus Universitet samt forskellige tilknyttede funktioner som f.eks. studieboliger og erhverv mv. Området udvikles over en periode på ca. 10 år.