Universitetsbyen 81

Bygningskompleks 1870, som er blevet tildelt adressen Universitetsbyen 81, blev erhvervet sammen med de øvrige hospitalsbygninger i 2016. Det tidligere kommunehospitals første bygning blev opført i 1893.

FEAS overtog og påbegyndte i 2019 en gennemgående og fortsat igangværende renovering af Universitetsbyen, hvor langt de fleste oprindelige bygninger er blevet bevaret. Universitetsbyen 81 har siden januar 2022 været hjemsted for Institut for Molekylærbiologi og Genetik, men byder i maj 2022 også velkommen til AU IT, som skal tilflytte en anden del af bygningskomplekset.

Universitetsbyen bliver udviklet i tæt samarbejde med Aarhus Universitet, som bliver den primære lejer. Foruden traditionelle undervisningslokaler og lokaler, som er skræddersyet til bestemte formål, vil der blive opført et auditorium, som vil være til gavn for alle universitetets fakulteter. Samtidig vil der blive etableret adskillige studieboliger, der er forbeholdt studerende ved Aarhus Universitet, som herved får mulighed for at bo i naturlig forlængelse af deres campus. Derudover påtænkes en mindre del af Universitetsbyen at skulle udlejes til tilknyttede aktiviteter og private virksomheder, således at eksempelvis caféer kan hjælpe studie- og bylivet med at blomstre. Universitetsbyen 81 er en af Universitetsbyens nordligst beliggende ejendomme og kan tilgås via Trøjborgvej.