Nobelparken

Det første spadestik til Nobelparken blev taget den 20. august 1997, og Forskningsfondens Ejendomsselskab var bygherre på projektet. Projektet er tegnet af C.F. Møllers Tegnestue. Undervisnings- og erhvervsdelen er opført i fem- til seksetagers bygninger, der i alt er på 45.137 m2.

Store dele af bygningskomplekset bruges af Aarhus Universitets Faculty of Arts og dele af Business and Social Sciences samt AU HR. Ud over undervisning er en del af Nobelparken udlejet til erhverv, bl.a. til PWC og COWI. 

Nobelparken ligger på den gamle Barnowgrund, som ligger ved krydset mellem Randersvej og Nordre Ringgade på Christiansbjerg i Aarhus. Grunden er opkaldt efter Alfred Bernhard Nobel (1833-1896), svensk kemiker, ingeniør og opfinder af dynamitten. Alfred Nobel kendes ikke mindst for bestemmelserne i sit testamente om anvendelsen af hans enorme formue til oprettelsen af Nobelpriserne.

I Nobelparken har en af vejene navnet Jens Chr. Skous Vej, efter professor emeritus, dr.med. Jens Chr. Skou, som i 1997 - som den første forsker ved Aarhus Universitet nogensinde - modtog Nobelprisen. På baggrund af Jens Chr. Skous Vejs forbindelse med Finsensgade, opkaldt efter Nobelpristageren Niels Finsen, fik Nobelparken sit navn.

Dele af bygningerne prydes indvendig med Niels Winkels glaskunst, som viser de på opførelsestidspunktet danske Nobelpristagere.